In Memorian Ivica Bošnjak

bosnjak

 

IVICA BOŠNJAK 15.06.1950 (Petrovaradin) – 29.03.2015 (Split)

 

KADA SE RODIMO POLOŽE NAS U KOLJEVKU, KADA UMREMO POLOŽE  NAS U SANDUK. MA KAKO OVO GRUBO ZVUČI. IZMEĐU TA DVA KOMADA DRVETA SMJESTIO SE CIJELI  JEDAN ŽIVOTNI PUT , SA SVIM  SVOJIM  RADOSNIM  I ŽALOVITIM TRENUCIMA, KRIZAMA, NADANJIMA, USPJESIMA, PADOVIMA, USHIĆENJIMA, SRETNIM I NESRETNIM LJUBAVIMA ISPUNJENIM ČEŽNJAMA I OSTVARENIM  I  NEOSTVARENIM  ŽELJAMA, A OVIH  NEOSTVARENIH JE U PRAVILU MNOGO VIŠE.

DRAGO MI JE DA SMO JEDAN DIO TOGA ŽIVOTNOG  PUTA  PROŠLI  ZAJEDNO RADEĆI NA ZAJEDNIČKIM  CILJEVIMA,  DJELEĆI  ISTE PLANOVE , ŽELJE, RADOSTI  I NEUSPJEHE.

POSEBNO ĆU SE UVIJEK RADO SIJEĆATI VREMENA PROVEDENOG U NASTOJANJU DA STVORIMO I OSPOSOBIMO PRVU NEZAVISNU TELEVIZIJU, POPULARNU  TV MARJAN I TO U DANIMA KADA SE STVARALA NAŠA HRVATSKA DRŽAVA. UZ  VELIKU  VOLJU  I  ENTUZIJAZAM  PROVELI  SMO RADEĆI  SATE ,  DANE I NOĆI SA ŽELJOM DA IZ NIČEGA STVORIMO NEŠTO I KAO DJECA RADOVALI SMO SE SVAKOM  I NAJMANJEM USPJEHU.

LJUBAV PREMA SEDMOJ UMJETNOSTI  PROVLAČILA SE KROZ  ČITAV  BOŠKOV  ŽIVOT  I ODREDILA JE  NJEGOV  ŽIVOTNI PUT.  TJERALA GA,  PONEKAD, I NA NEKU NEPROMIŠLJENOST. AKO  ZNAMO DA  JE LJUBAV SLIJEPA  TU POMOĆI VIŠE NIJE BILO.  DO KRAJA JE OSTAO SVOJ.

 JOŠ NAS JE JEDNA LJUBAV POVEZIVALA. TO JE BIO AUTOMOBILIZAM I PRIPADNOST  POBORNICIMA CRVENOG PROPETOG KONJIĆA. RADOVALI SMO SE SVAKOJ POBJEDI FERARIJA I RADO  RASPRAVLJALI  I ANALIZIRALI UTRKE FORMULE. ZATO NIJE ČUDNO JE BOŠKO BIO SUDAC I  DUGOGODIŠNJI ČLAN NAZORNOG ODBORA  AUTO KLUBA SPLIT MOTORSPORT.

ZAKOVITO JE DA SU NA DAN BOŠKOVOG ODLASKA NAKON DUGO NEUSPJEŠNIH NASTUPA  VOZAČI   FERARIJA  OSTVARILI  ZAPAŽEN USPJEH POBJEDIVŠI U MALEZIJI, KAO DA SU MU TOM POBJEDOM POŽELJELI SRETAN PUT U VJEĆNOST. NAŽALOST TAJ USPJEH  NISMO VIŠE MOGLI  PROSLAVITI.

 

NA KRAJU OPRAŠTAMO SE OD BOŠKA I ZAHVALJUJEMO MU NA BROJNIM FOTOGRAFIJAMA I VIDEO ZAPISIMA U AUTOSPORTU, KOJE ĆE NAS  PODSJEĆATI  NA OSOBU KOJA JE BILA I  DO KRAJA OSTALA ODANA AUTOSPORTU..

 

ANTE BAUMGARTNER